Peuteropvang de Zonnestraaltjes 

Bij KOSMO de Regenboog vind je Peuteropvang de Zonnestraaljtes. Wij zijn gevestigd binnen basisschool de Regenboog. Samen met kinderopvang Het Sprookjesbos, Peuteropvang De Kabouters, ODBS Het Stroink vormen wij Integraal Kind centrum (IKC) Stroinkslanden-Zuid.  Bij Peuteropvang De Zonnestraaltjes bieden wij Peuteropvang aan kinderen van 2 tot 4 jaar op maandag tot donderdag en vrijdag ochtend. Tijdens schoolvakanties is onze peuteropvang gesloten.

Onze dagdelen:

Ochtenddeel: 08:15 tot 12:15 uur
Middagdeel: 13:00 tot 17:00 uur

Peuteropvang draagt bij aan een soepele overgang naar de basisschool. Zo zorgt ons IKC voor een doorgaande ontwikkelingslijn en dragen wij samen bij aan de optimale ontwikkeling van jullie kind. Peuteropvang is bedoeld voor kinderen van 2-4 jaar. Kinderen leren veel nieuwe vaardigheden op de peuteropvang. Zo dragen wij bij aan een goede voorbereiding op de basisschool. Daarnaast is het ontzettend leuk voor peuters om samen met leeftijdsgenootjes te spelen en nieuwe ervaringen op te doen!

Peuterarrangement

De peuteropvang vindt plaats met een peuterarrangement: twee gekoppelde dagdelen op verschillende dagen in de week. Peuters die een indicatie voor extra spelen en leren (Peutergroep, voorheen VVE) hebben van het consultatiebureau, worden twee extra dagdelen geplaatst. Deze extra dagdelen worden vergoed door de gemeente Enschede. De vier dagdelen worden afgenomen op vier verschillende dagen.

Wij maken bij peuteropvang De Zonnestraaltjes gebruik van het VVE-programma Uk & Puk. Zo sluiten wij optimaal aan bij de behoeften van elk individueel kind!

Wil je jouw kind aanmelden of wenst je meer informatie? Neem dan gerust contact op met Kinderopvang KOSMO www.KOSMO.nl