Onze school

Ons logo straalt uit waar wij als team voor staan: De Regenboog wil zich inzetten voor een kleurrijke toekomst voor groot en klein. Van groot belang voor ons is dat de kinderen dagelijks stralend naar school gaan. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat kinderen bewegen en zich prettig voelen op school.
 

De volgende kernwaarden staan centraal bij ons op school:

Liefdevol

Dit betekent voor ons dat we elkaar zien. Echt zien. Dat gaat verder dan elkaar begroeten, lachen en kletsen. We kennen jou als leerling écht. Bij ons krijg je een luisterend oor. En leer je hoe je omgaat met allerlei emoties van jezelf en de ander. Dat geldt niet alleen voor jou als leerling, maar ook voor jou als ouder. En de rest van de wijk. Onze deur staat al-tijd open. Voor iedereen. Een praatje, schouder om op te huilen. Of een hart onder de riem. Op De Regenboog staan we voor elkaar klaar. Samen creëren we die liefdevolle, veilige omgeving.

Krachtig

Dat zijn we allemaal. Want je kunt meer dan je zelf misschien denkt. Als leerling werk je continue aan je ‘kracht’. Zowel fysiek als mentaal. Bij ons ben je immers op een plek waar je leert door te sporten. Je leert je grenzen verkennen. Speelt samen. En ontdekt je eigen kracht. Als ouder merk je dat jij je kind op een veilige, vertrouwde plek achterlaat. Een plek waar jouw kind iedere dag weer het beste eruit haalt. We hebben immers een duidelijke koers. En kennen elkaars grenzen. Ieder kind op z’n best laten leren. Wij weten maar al te goed hoe dat moet. Hoe? Bewegend leren. Onze kinderen écht zien. En geloven in kansen.

Samen

Leren doe je nooit alleen. Maar samen met je klasgenoten, ouders en leerkrachten. De mensen om je heen weten immers wat jij nodig hebt om te worden die jij graag wilt zijn. Jij ontwikkelt en leert op je eigen manier. Kortom: je bewandelt je eigen pad. Maar je staat er dus nooit alleen voor. Dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je ouders en andere mensen in de wijk. Bij ons draait het ook om ‘samen’. Samen leren. Samen groeien. Samen plezier maken.

Dank je wel

Elkaar waarderen. Respect hebben. Normen en waarden. We zijn namelijk allemaal gelijk. Dat vinden we belangrijk. Daarom leer je bij ons dat we respect hebben voor jou. Maar je leert ook om te gaan met de ander. Iedereen is immers anders. En iedereen geven we de aandacht die hij nodig heeft en verdient. Daarvoor zijn we dankbaar. Dank je wel dat we de ruimte hebben om te leren. Dank je wel dat we iedere dag van elkaar leren. Dankbaar voor de omgeving die we creëren om in beweging te komen. Op naar de beste versie van jezelf.

Deel dit bericht