KOSMO Het Sprookjesbos

Het Sprookjesbos is gevestigd in Wijkcentrum Het Stroinkshuis, het hart van de wijk Het Stroink. Samen met Peuteropvang de Kabouters, Peuteropvang de Zonnestraaltjes, ODBS het Stroink en RKBS de Regenboog vormen wij Integraal Kindcentrum (IKC) Stroinkslanden-Zuid.

Let op:  ons adres is het Stroink 64a, maar de ingang van Het Sprookjesbos vind je aan de kant van de Hesselinklanden.

Dagopvang Kinderen van 0 tot en met 4 jaar zijn van harte welkom bij onze dagopvang, wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend.

Het Sprookjesbos heeft twee ruime en uitdagende groepsruimtes, Elfjes (0-4 jaar) en de Dwergen (2-4 jaar). De inrichting is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Door een bij de leeftijd passende omgeving aan te bieden, dagen wij kinderen optimaal uit in hun ontwikkeling. Daarnaast wordt de ontwikkeling stap voor stap begeleid en gestimuleerd door onze vertrouwde en liefdevolle collega’s.

Peuteropvang: Bij Het Sprookjesbos kan jouw peuter van 2-4 jaar ook terecht voor peuteropvang. Je kunt met ons overleggen welke dagdelen mogelijk zijn. Uiteraard kunt je, als aanvulling op de peuteropvang, ook dagopvang afnemen voor jouw peuter. Wij bieden bij Het Sprookjesbos ook extra spelen en leren (Peutergroep, voorheen VVE). Extra spelen en leren is bedoeld voor peuters van 2-4 jaar, die op bepaalde ontwikkelgebieden een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Kinderen die een indicatie voor extra spelen en leren van het consultatiebureau hebben, krijgen twee extra dagdelen peuteropvang. Jouw kind komt dan in totaal 4 dagdelen, op vier verschillende dagen. De extra dagdelen worden vergoed door de gemeente Enschede.

Buitenschoolse opvang:  Bij Het Sprookjesbos vind je BSO De Reuzen. Buitenschoolse opvang (BSO) De Reuzen is bedoeld voor kinderen van 4 tot 13 jaar. BSO wordt aangeboden in de vorm van naschoolse opvang op de maandag, dinsdag en donderdag van 14:00 – 18:00 uur.  Op de woensdag en vrijdag en in schoolvakanties worden de kinderen opgevangen bij BSO Het Stroink.

Op de buitenschoolse opvang van KOSMO maakt uw kind kennis met diverse vormen van vrijetijdsbesteding. Zo ontdekt het de wereld om zich heen en vooral zijn of haar eigen talenten en interesses.  

We bieden kleinschalige en gezellige huiskamer BSO en laten kinderen zoveel mogelijk vrij in hun keuze voor deelname aan bepaalde activiteiten. Wij zorgen voor een gevarieerd en interessant activiteitenaanbod waarbij de belangrijkste ontwikkelgebieden van uw kind worden aangesproken. Naast de activiteiten op de BSO, gaan we er ook vaak op uit om

Wil je jouw kind aanmelden of wenst je meer informatie? Neem dan gerust contact op met Kinderopvang KOSMO www.KOSMO.nl<span style="font-size:12.0pt;mso-fareast-font-family:&quot;Times New Roman&quot;;mso-bidi-font-family: Calibri;mso-bidi-theme-font:minor-latin;mso-font-kerning:0pt;mso-ligatures: none;mso-fareast-language:NL">